Az Oregon egyébként a hetvenes-nyolcvanas évek egyik meghatározó quartet formációja, befolyással volt az avantgard és az indiai muzsika, mint a folk és a klasszikus zenére. Zenéjükben mindenki megtalálja azt a réteget, amit nagyon szerethet: a szép dallamot, a rafinált ritmust, a klasszikus zenei építkezést, a virtuozitást, az egymásra figyelő magas szintű kamarazenélést.
Kedvelt együttesemtől, az Oregontól hoztam hallgatnivalót azoknak, akik szeretik az instrumentális jazz zenét
Az Oregon egyébként a hetvenes-nyolcvanas évek egyik meghatározó quartet formációja, befolyással volt az avantgard és az indiai muzsika, mint a folk és a klasszikus zenére. Zenéjükben mindenki megtalálja azt a réteget, amit nagyon szerethet: a szép dallamot, a rafinált ritmust, a klasszikus zenei építkezést, a virtuozitást, az egymásra figyelő magas szintű kamarazenélést.
Országrészt, motorfűrész gyártmányt , alkatrésztípust ismertem ezen a néven, de .....
Haha!
Még sohasem hallottam erről az együttesről, (mostanáig).
Ja, persze ! Jazz...........
Míg hallgattam azon gondolkodtam, hogy mi olyan nagyon ismerős benne?
Aztán rájöttem. Pont olyan, mint Zsoloo kommentjei!
Az embernek erősen oda kell figyelnie, hogy mi is a műben a fő téma, mert hol ide, hol oda hajlik el, és e miatt tűnik úgy, mintha nagy összevisszaság lenne, pedig a dallam előbb-utóbb mindig visszakanyarodik a főtémához, csak nem szabad elfeledkezni arról, hogy hol is tartottunk az imént. Az biztos, hogy nem favágó füleknek való egésznapos hasogatás után.
Engem arra emlékeztet, mintha egy Happyend -el végződő egész estés zenekari mű egyik betétje lenne.
................................................................................................................
................................................................................................................
http://www.youtube.com/watch?v=TIIjsYjuNNY http://www.youtube.com/watch?v=kB67HO8tkQs&feature=related
............mégse, talán ez az igazi!
Sajnos nem találom azt a felvételt, ami benne van az archívumomban.
Még ez a legjobb. Ez hasonlít a legjobban arra, amit kerestem.
Csatlakozott: Jun 16, 2008 Hozzászólások: 352 Tartózkodási hely: Budapest egyes kerületei
Elküldve: Pént Ápr 23, 2010 7:30 am Hozzászólás témája:
Na, pont te beszélsz! (ami az elkanyarodást illeti)
Rá fogok szokni az egyszerű tőmondatokra.
Mármint, ha zavarna valakit a terjengősségem.
Azért azt szeretném, ha ez, meg a többi topic is megmaradna olyannak, ahol a címben adott téma kifejtésén túl nem térnénk el túlzottan. Itt az volt a cél, hogy kedvelt zenei linkek kerüljenek be kisebb magyarázattal. (főleg azért, hogy a később idelátogatók ezen a fonálon tudjanak végigmenni.) A róla, ill. magunkról szóló viták, vélemények pedig kerüljenek egy független vitatopicba. Mindez tényleg csak az átláthatóság miatt, ill. azért, hogy a t. felhasználó is célirányosan tudjon keresni tartalmakat.
Most nem bosszúból, de csendüljön még egy Oregon dallam:
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban