Üdvözöl a Vadalma I N T E R A C T I V E

Kezdőlap HELP AlmaNach Fórum Padlás Archívum Beküldő Hangulatvarázs H.sz.-ek Keres Partnerek Személyes Stat Tagok Top

Keresés
Témáink:
Modules
· Kezdőlap
· Alma-Nach
· Fórumok
· Pusztítás Legendája

üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szia!
Jelenleg, 7 vendég és 2 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Jelenleg névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatod magad, ide kattintva

Egyéb tartalom
· A Pusztítás Legendája

Direkt-Downloads
Subdomain modul
(url forwardig)

Vadalma I N T E R A C T I V E: Fórumok

vadalma :: Téma megtekintése - Munkakereső
 Tudnivalók.Tudnivalók.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Munkakereső

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Egyéb
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
ukume
Bűbájos vadalma
Bűbájos vadalma

HozzászólásElküldve: Kedd Feb 16, 2010 10:08 pm    Hozzászólás témája: Munkakereső Hozzászólás az előzmény idézésével

Hmm... Ahogy a címen elgondolkodtam, arra döbbentem rá, hogy álláskereső van, de munkakereső nincs. Viszont munkakerülő van, de álláskerülő nincs. Smile Olyan ez, mintha aki nem dolgozna, az munkakerülő lenne, de aki dolgozni akar, az meg mégis állást keres.
Hát, ebből is látszik, hogy milyen bolond a világ.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ukume
Bűbájos vadalma
Bűbájos vadalma

HozzászólásElküldve: Kedd Feb 16, 2010 10:23 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

No, szóval.
Most, hogy lassan felnövök, elhatároztam, hogy többé senkitől nem akarok függeni és a magamra lábára állok, és hogy ne kelljen többé a Favágónak könyvelni, munkát keresek.
Először csak az jutott eszembe, hogy elmegyek a Tescoba pénztárosnak, de aztán rájöttem, hogy inkább csipkebogyón élek, minthogy önkéntes rabszolgaságra adjam a fejem.
Aztán keresgetni kezdtem a neten, de ott meg úgy éreztem magam, minta máris a pokolra jutottam volna: ígérnek fűt, fát, aranyat, csak épp munkát nem találok sehol.
Végül eszembe jutott, amit még régen hallottam, hogy fel kell hívni az ismerősöket, akik esetleg segíteni tudnak.

Persze, tudni kell, mit akar az ember, mert ha bármit, akkor nehéz neki segíteni. Olyan ez, mint mikor megkérdezik mit kérsz enni, és te azt mondod: bármit. Akkor biztosan nem tudják, mit hozzanak neked.
No szóval, végre kitaláltam, mi legyek, ha nagy leszek, és hihetetlen, de három embert is találtam, aki segíthet.
Ez nem valami sok, de már most olyan információkhoz jutottam, amiről eddig sejtelmem sem volt.

De ez csak az első lépés. Aztán önéletrajzot kell írni, de miről? Ha az igazat írom, akkor nem állnak szóba velem, ha pedig hazudok, akkor hogyan lehetek később hiteles?
Na, ez itt a kérdés.
Vissza az elejére
Tupir
Admin
Admin

HozzászólásElküldve: Szerd Feb 17, 2010 10:24 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én a másik véglet vagyok...tele van az önéletrajzom iskolával, tanfolyammal.
Már voltam olyan állásinterjún ahol túlképzettnek tituláltak és ezért nem tudtak volna megfizetni, így hát nem vettek fel.
Ez sem jobb...

Ha bármiben tudok segíteni szólj...írj egy privit. Wink
Vissza az elejére
ukume
Bűbájos vadalma
Bűbájos vadalma

HozzászólásElküldve: Szerd Feb 17, 2010 11:10 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ilyenről már én is hallottam, és akkor is azon törtem a fejem, akinek túl sok iskolája van, az miért nem hallgatja el azokat, amik nem kellenek az adott munkához.

Persze, a gyerekeimet én sem szívesen hallgatom el, sőt, legszívesebben csak róluk beszélnék, de ugyebár ki akar egy megszállott, gyerekimádó anyukát alkalmazni? Mondjuk legfeljebb, aki bébiszittert keres, de az meg megint csak alkalmi munka.

Na, ezért is utálok munkát keresni, mert nem rám kíváncsiak, hanem arra, ki tud tíz perc alatt jobban előadni.
Vissza az elejére
zsoloo
Admin
Admin

HozzászólásElküldve: Szerd Feb 17, 2010 7:52 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Na, pont ez az! Az előadói érzék nem hiányozhat. Sajnos, csak időlegesen pótolja azt, ami esetleg nincs.
Holnap és azután azért gondoljon mindenki rám, mert rövid próbaidős próbálkozás után ismét melót keresek.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése FElhasználó weblapjának megtekintése
ukume
Bűbájos vadalma
Bűbájos vadalma

HozzászólásElküldve: Szerd Feb 17, 2010 8:04 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Laughing

hja, ha mondjuk el lehetne énekelni...

(majd szorítok)
Vissza az elejére
ukume
Bűbájos vadalma
Bűbájos vadalma

HozzászólásElküldve: Hétfő Feb 22, 2010 11:08 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát, kész!
Feliratkoztam egy álláskereső tanácsadó ingyenes továbbképzésére, hogy hogyan kell tuti önéletrajzot írni, és most még reménytelenebbnek látom a helyzetemet, mint korábban.
Az klassz, hogy a munkaadó fejével kell gondolkodni, de honnan szerezzek én tíz év tapasztalatot, és mindenféle eredményt, amit fel tudok mutatni? Ráadásul az utolsó szalmaszálamat is keresztbe törte, mondván, hogy ne kozmetikázzunk az önéletrajzban, mert a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.

Valaki írna nekem egy olyan önéletrajzot, amivel legalább egy állásinterjúig eljutok?
Vissza az elejére
Tupir
Admin
Admin

HozzászólásElküldve: Hétfő Feb 22, 2010 1:25 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Most milyen típusú önéletrajzod van?
Ha tudok segítek, nekem az enyém eddig mindig be vált Smile
Vissza az elejére
ukume
Bűbájos vadalma
Bűbájos vadalma

HozzászólásElküldve: Hétfő Feb 22, 2010 6:03 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

nos, már megtanultam az amerikai típusút, személyes adatok, iskolai végzettség (időrendben vissza), munkahely(időrendben vissza)...

na, de pl mit írjak ide:
- főállású anya 1994-2003-ig?
vagy jelenleg alkalmazott könyvelő
de akkor mi a fenét akarhatnék egy újságnál (pl)?

na, meg azt is mondták, hogy nem jó közhelyeket mondani, hogy pl "csapattag vagyok", hanem konkrétumok kellenek (az xy vállalat ezen osztályában mindenkivel jól működtem együtt
de én mit írjak? a gyerekeimmel jól kijövök?
Vissza az elejére
Tupir
Admin
Admin

HozzászólásElküldve: Hétfő Feb 22, 2010 7:22 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát nem könnyű...
de pl:
-a főállású anyaság alatt nem tanultál vagy végeztél el valamit?
-nem dolgoztál vagy segítettél be valakinek?

írhatnál valami ilyesmit:
"Kitűnő kommunikációs kézség, precizítás, megbízhatóság, gyorsaság,
probléma megoldókézség, szeretek és jól dolgozok csapatban"
Vissza az elejére
ukume
Bűbájos vadalma
Bűbájos vadalma

HozzászólásElküldve: Hétfő Feb 22, 2010 9:31 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

No, az okostojás tanácsadó azt mondta, hogy ilyet senki nem vesz komolyan, mert ezt bárki mondhatja magáról.

Persze, elvégeztem a PR-asszisztenst, meg akkor középfokúztam angolból, de annak már hat éve. Ha meg kell angolul szólalni, az kész. Nyáron voltunk Ákossal Velencébe. Hát ne tudd meg, hogy néztek rám az olaszok. Inkább olaszul válaszoltak, gondolták, úgysem értem.... Embarassed
Vissza az elejére
Tupir
Admin
Admin

HozzászólásElküldve: Hétfő Feb 22, 2010 10:08 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Találtam néhány oldalt nézd át, talán segít:

http://www.bizcv.hu/

http://www.fn.hu/munka_karrier/20040817/hianyzo_evek_lyukak_oneletrajzon/

http://www.fn.hu/archivum/20001217/hogyan_irjunk_oneletrajzot/
Vissza az elejére
ukume
Bűbájos vadalma
Bűbájos vadalma

HozzászólásElküldve: Kedd Feb 23, 2010 7:40 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

wow!
de aranyos vagy!
köszi!!!! Laughing
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Egyéb Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:   
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban