Csatlakozott: Jun 16, 2008 Hozzászólások: 313 Tartózkodási hely: Vadalmánia :-)
Elküldve: Hétfő Okt 12, 2009 8:08 am Hozzászólás témája:
Zsebem mélyén
Én a zsebemben hordom. Néha előveszem és megnézegetem. Talán olykor meg is simogatom, de igazándiból nem vágyom rá. Inkább csak nézem. Kémlelem, mintha választ adhatna sok mindenre, de sosem teszi meg. Így hát újra visszateszem a zsebembe. Jó mélyre, hogy egy darabig feledni tudjam, hogy egy darabig ne vegyek róla tudomást, miközben nagyon is jól tudom, hogy nálam és nálam is marad, amíg úgy akarom.
Elküldve: Szerd Nov 11, 2009 9:46 am Hozzászólás témája:
Jaj, de elüldögélnék ennél az ablaknál...nagyon szeretem az esőt, igaz csak a meleg szobából és a csukott ablakon keresztül. Gyerekkoromban azok voltak a kedvenc időszakaim, amikor kint zuhogott az eső, tombolt a szél, a vihar én meg az ágyamon fekve olvasgattam Verne, Jókai vagy más kedvenc regényeimet. De jó is volt!
Elküldve: Kedd Dec 01, 2009 9:03 am Hozzászólás témája:
"Az imagológusoknak van igazuk. Az ember nem más, mint önmaga képe. Hiába mondják nekem a filozófusok, hogy mindegy, mit gondol rólam a világ, hogy csak az számít, ami vagyok. A filozófusok semmit se tudnak. Amíg emberekkel élek együtt, csak az vagyok, aminek az emberek tartanak. Akinek fontos, hogy mások milyennek látják, és arra törekszik, hogy a róla alkotott kép a legrokonszenvesebb legyen, arról azt mondják, hogy alakoskodik vagy hamis játékot űz. Dehát elképzelhető-e valamiféle közvetlen kapcsolat az énem és mások énje között a szem közvetítése nélkül? Elképzelhető-e a szerelem anélkül, hogy aggodalmasan figyeljük képünket a szeretett lény lelkében? Amint nem érdekel bennünket, milyennek lát az, akit szeretünk, biztosak lehetünk benne, hogy nem szeretjük.
Gyerekes önáltatás azt hinni, hogy képünk csak látszat, mely mögött ott rejtekezik énünk, mint a világ szemétől független, egyetlen valódi lényeg. Az imagológusok a maguk cinikus kíméletlenségével bebizonyították, hogy pont fordítva van: énünk csak puszta látszat, megfoghatatlan, körülírhatatlan és ködös, míg ellenben az egyetlen valóság, a már-már túl könnyen megragadható és körülírható valóság a mások szemében tükröződő képünk. És a legrosszabb az, hogy az ember nem ura a képének. Elõször megpróbálja maga megfesteni, aztán igyekszik legalább befolyásolni és ellenőrizni, de hiába: elég egy rosszindulatú mondat, és örökre siralmasan egyszerű karikatúrává változik."
Csatlakozott: Jun 16, 2008 Hozzászólások: 352 Tartózkodási hely: Budapest egyes kerületei
Elküldve: Kedd Dec 01, 2009 10:37 pm Hozzászólás témája:
Azt tudod, ugye, hogy ezzel könnyen vitatkozni lehet? Nem amiatt, mintha nem lenne benne igazság, hanem azért, mert nem ez a teljes igazság. Vagyis az én az nemcsak a mások szemében tükröződő, általuk felismert másvalaki őrajtuk kívül, hanem több annál, ÉN tudom, hogy több, és ez elég, nincs szükség visszaigazolásra erről. Persze ezt a tényt el kellene fogadnunk, amikor elkezdünk kifelé nézegetni és tapasztalatokat gyűjteni a világról. Akinek nincs énképe, önbizalma, valóban könnyen függővé lesz a másoktól. A kapcsolatról: valóban leíratott, hogy a szem a lélek tükre, azonban az értelem az a reflektor, amellyel bevilágíthatunk és felismerhetjük a másik fejében, hogy a tükör mutathat igaz és csalóka képet. A beszéd, az egymásra hangolódott érzelmek metakommunikációja gyakorta több információt cserél, mint egy pillantás, de gyakran éppen fordítva, ha olyan mértékben megnyílik két lélek egymás előtt. Azonban tudnunk kell, fontos tudnunk, hogy a rólunk tükröződő kép az elsődleges információ, hogyha hamiskásnak látszódása miatt elszúrjuk, lehet, nem lesz több lehetőség (ezt azok gondolják, akik félnek, mert nem ismerik az ember működését. De sokan vannak, akik inkább vállalnak felületes kapcsolatot, mely megszerezhető a látszattal is, mint rettegő, üres önmagukat)
Elküldve: Szerd Dec 02, 2009 2:42 pm Hozzászólás témája:
Bocsánat a szóért- nekem ez egyszerűen csak tetszett, úgyhogy betettem a "fiókba".
(Különben épp azt mondtam reggel Ákosnak, hogy Kunderától mindig azért tartottam, mert néha olyan érzésem van, mintha direkt bosszantani akarna... De igaz, ami igaz: elég nagy vagyok már, hogy eldöntsem, mit hiszek el, és mit nem. )
Elküldve: Vas Dec 06, 2009 9:51 pm Hozzászólás témája:
Barátok között nincs szükség bocsánatkérésre
Ez még mindig Kundera, és még mindig nem biztos, hogy igaza van, de attól még érdemes egy kicsit elmélázni rajta.
"Gondolkozom, tehát vagyok - ezt olyan értelmiségi mondja, aki semmibe veszi a fogfájást. Az érzek, tehát vagyok sokkal általánosabb érvényű igazság, és mindenre érvényes, ami él. Az én énem nem attól más, mint az önöké, hogy mit gondol. Emberből sok van, gondolatból kevés: mindnyájan hozzávetőleg ugyanazt gondoljuk, és a gondolatokat kölcsönösen átadjuk vagy kölcsönadjuk egymásnak, esetleg lopjuk egymástól. Ha azonban valaki a lábamra tapos, a fájdalmat csak én érzem. Az én alapja nem a gondolkozás, hanem a szenvedés, amely az összes érzelem közt a legalapvetőbb. Szenvedés közepette a macska se kételkedhet felcserélhetetlen énjében. Ha valaki nagyon szenved, a világ eltűnik körülötte, és a szenvedő egyedül marad önmagával. A szenvedés, az egocentrizmus magasiskolája."
Elküldve: Vas Jan 24, 2010 9:06 am Hozzászólás témája:
Na, erre most mit mondjak?
"Mennyire vágyott az olyan szerelem után, amelyben harmónikusan öregedhetne meg a test, kéz a kézben a lélekkel; (igen ilyen szerelmet álmodott, nézett ki magának); ám itt, ebben a nehéz küzdelemben, amelybe hirtelen csöppent bele, a lelkét kínosan fiatalnak, testét pedig kínosan öregnek érezte, így hát úgy lépdelt önnön történetének nyomvonalán, mintha remegő lábbal menne által valami pallón, nem tudván, mi okozza majd bukását, a lélek fiatalsága, vagy a test öregsége."
Elküldve: Szerd Feb 17, 2010 8:16 am Hozzászólás témája:
Verve, The - Love Is Noise
Will those feet in modern times
Walk on soles that are made in China?
Through the bright prosaic malls
And the corridors that go on and on and on
Are we blind - can we see?
We are one, incomplete
Are we blind - in the city?
Waiting for lightning to be saved, yeah
Cause love is noise, love is pain
Love is these blues that I'm singing again
Love is noise, love is pain
Love is these blues that I'm singing again, again, again, again, again
Understand this world's affliction?
Recognise the righteous anger?
Understand this world's addiction?
I was blind - couldn't see
What was here in me
I was blind - insecure
Felt like the road was way too long, yeah
Love is these blues that I'm feeling again
Love is these blues that I'm singing again, again, again, again,
again, again, again
Love is these blues that you're feeling again
Love is these blues that I'm singing again, again, again, again,
again, again, again
All those feet in modern times
Walk on soles made in China
See the bright prosaic malls
Recognise the heavy burden
Pardon me for my sins?
Love is noise
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban