Üdvözöl a Vadalma I N T E R A C T I V E

Kezdőlap HELP AlmaNach Fórum Padlás Archívum Beküldő Hangulatvarázs H.sz.-ek Keres Partnerek Személyes Stat Tagok Top

Keresés
Témáink:
Modules
· Kezdőlap
· Alma-Nach
· Fórumok
· Pusztítás Legendája

üzenőfal
Arhívum   

Csak regisztrált felhasználók üzenhetnek. Lépj be vagy regisztrálj.

Szia!
Jelenleg, 9 vendég és 0 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Jelenleg névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatod magad, ide kattintva

Egyéb tartalom
· A Pusztítás Legendája

Direkt-Downloads
Subdomain modul
(url forwardig)

Vadalma I N T E R A C T I V E: Fórumok

vadalma :: Téma megtekintése - A padlásszoba lakói
 Tudnivalók.Tudnivalók.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

A padlásszoba lakói
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Egyéb
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
csutka
vadalma
vadalma

HozzászólásElküldve: Hétfő Júl 05, 2010 10:22 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Vándornak.
Olvastam Lux Elvirát. Meglep, hogy mint férfi ajánlod a könyvet, mert én kezdtem feminista lenni, de még engem is zavart az, ahogy kiosztja a férfiakat, ahogy meg kell nekik magyarázni, be kell idomítani, nem kell tőlük sokat elvárni, mert hát a férfiak...egyszóval éretlenek.
Saját életem ezt igazolja, de mégsem vagyok hajlandó ezt így elhinni, és azt sem tudom elfogadni, hogy egy igazán nőies nő, egy okos nő, női fifikákkal és praktikákkal kell célt érjen, és nem direkt, őszinte egyenes beszéddel. Én inkább lemondok minden nőiességről, de ezt a sunyi, manipuláló magatartást nem óhajtom magamévá tenni.
Nincs most kéznél a könyv, hogy pontosan idézzek, hogy mire gondolok, de engem felháborított, ahogy a férfiakról beszélt.

A dolgok vicces oldala meg az, hogy a nők hiába olvassák el az ilyen könyveket, hiába sajátítsák el hibátlanul a női szerepet, mert egyedül nem lehet játszani, nincs darab, nincs, aki a replikákat mondja.
És monodráma lesz a női szerepből.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ukume
Bűbájos vadalma
Bűbájos vadalma

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 06, 2010 8:18 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szólt Csutka, a feminista Smile (Így korán reggel ez határozottan derűssé tett! Smile )
Nem akartam arra pazarolni az energiáimat, hogy megjegyezzem: én is olvastam a könyvet és nekem sem tetszett. Laughing
Persze, én nem tudtam volna ilyen szépen, tisztán megmondani, hogy miért nem, de alapvetően én is ezt éreztem, hogy kapja be, miért mindig a nőket nevelik, mikor ez egy páros játék (minimum).

Egyébként is kezd nagyon elegem lenni ezekből a szerepekből! Mindenféle szerepből. Rájöttem, hogy egy időben éppen attól voltam tudathasadásos, hogy örökké szerepből szerepbe léptem. Anya-szerepből a szerető szerepébe, onnan a feleség szerepébe, aztán az álláskereső szerepébe, a szerencsétlen lúzer szerepbe, majd párhuzamosan anya szerep, közben valahol ott toporogtam a mélyben, hogy én is itt vagyok! De az én nem jutott szerephez, vagy ha igen, akkor sem tudott róla, mert már annyira össze volt zavarodva.

Azt hiszem Feldmár hozta fel azt a példát, ha valaki a nap 24 órájában szerepet játszik, akkor nem vágyik másra, csak hogy öt percig önmaga lehessen. De honnan is tudná arra az öt percre, hogy ki ő valójában, ha egyébként folyton csak szerepet játszik?

A világ egyre kevésbé férfias, vagy nőies. A gyerekeknek sem rétet kaszáló apákra és süteménycsodákat gyártó anyákra van szükségük, hanem odafigyelésre - mindkét részről. De ez valahogy elvész a részletek között. A legnagyobb hiánycikk az idő lett a kapcsolatokban. Még arra sincs idő, hogy észrevegyük: változnak a dolgok körülöttünk. Összeházasodunk, gyereket hozunk a világra és ott ragadunk. Mintha tíz év múlva is az a két ember keresné egymást, aki a szülőszobából hazavitte a gyereket. És mintha a gyereknek is csak olyannak lenne szabad lennie, mint akkor volt: csupa titoknak, csodának, akit nem lehet megfejteni, csak etetni kell, ruházni, elcsitítani, ha sír...

Vajon hogyan fejlődhet valaki a szerepben, ha ő maga nem fejlődik sehova?
Vissza az elejére
ukume
Bűbájos vadalma
Bűbájos vadalma

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 06, 2010 8:30 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jaj, csak most látom, hogy írtál nekem is Smile

A fotelos párhuzam nem arról szólt, hogy a fotel kényelmetlen lett volna és azért lett szétszedve. Mármint az eredeti darabban is pusztán a kérdés felvetése hozta a nyugtalanságot és az őrületet.
De úgysem érted, ha nem akarod Smile

Ami pedig a madarakat és a fészkeket illeti.
Én nem hiszem, hogy a madarak megbeszélnék, hogy kinek mi a dolga. Csak teszik, amit tenniük kell. És mégis megépül a fészek és nem aggódnak a mag miatt.

Különben nekem kijutott az albérletből is, mint tudod, a Favágóval majdnem öt évig voltunk albérletben, és mai napig azt mondom, hogy addig volt esélyünk a boldogságra, míg meg nem vettük meg a házat.
Úgyhogy én házat sem szeretnék többet magamnak. Én is madár vagyok, fészket rakni pedig albérletben is lehet. Smile
Vissza az elejére
Mesebelivandor
Vadalmaszelidítő
Vadalmaszelidítő

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 06, 2010 9:11 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nos, mint írtam, egyúttal közöltem azt is, hogy nem lesz könnyű elfogadni, viszont amiket írt, az csak egyszerűen igaz.

Ahogy a kishercegben is olvashattuk:
" Szükség van bizonyos szertartásokra is." , de ez nem jelent föltétlen manipulatív hajlamot, viszont nélküle oda az ünnep (az ünnepélyesség) lényege.
Már értem, hogy neked is miért nem megy (-bocs-) Smile

A lényeg, hogy a két feltételnek egyszerre kell teljesülni.
Ahogy elhíresült mondatában Kósáné Kovács Magda is megmondta. Nem csak tisztességenek kell lenni, de annak is kell látszani. Smile

Egy férfival szemben a nőnek nem csak pusztán igazat kell mondani, de közben nőnek is kell maradni.
Értsd: szelídnek, engedékenynek, türelmesnek, megbocsátónak (jó politikusnak) stb. Volt lehetőségem nekem is megtapasztalni, hogy milyen az, amikor egy nőnek ez nem nem megy. Láttam ilyet eleget. Katasztrófa! Főleg a gyerekeknek.

Sokat segít, ha ilyenkor egy nőnek a következő a hozzáállása:

A Jarrie Maguire c. filmben hallottam, amikor a sok elvált nő szapulta az exét, és a főhősnő szelíden beszólt nekik:
Én sem vagyok különb, de azért én tőletek eltérően Szeretem az -ellenségemet -.
Szerintem ez a megfelelő kezdeti hozzáállás.
Remélem, nem küldtem el hiába Áginak a filmet.

A nők vagy megtanulják, vagy örökké szenvednek a hiányától. Lehet választani. Én sajnálom a legjobban, hogy az átkosban nem tanították meg a nőknek, hogy mi a szerepük.

Addig is, itt ez a kis filmelőzetes.
Minta, hogy hogyan is kell, (kellett) volna Smile
Sajnos ezt , a madaraktól eltérően az embereknek tanulniuk kell.
Tragédia, ha az emberek nem tudják hogyan kell.
Nagyanyáink még tudták. (Talán)

http://www.youtube.com/watch?v=45q2btz-Pn4

Rolling Eyes
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése FElhasználó weblapjának megtekintése
ukume
Bűbájos vadalma
Bűbájos vadalma

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 06, 2010 9:51 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én nem hiszem, hogy ezt tanulni lehetne.

A szerep akkor játszható hitelesen, ha benne megtalálom magam.
És talán éppen attól ijedtem meg a leginkább, hogy Tündérbogyó mellett a szereppel egy lettem. Azt éreztem, vele tényleg olyan lehetne az életem, amit én is igaznak tartok, ahol én magam nemcsak annak látszom, de az is vagyok...

Csak itt van az ész, és annak diadala - hogy vannak szabályok.
A Favágóval évekig az ész vezetése szerint éltem. Csak én tudom, mennyire akartam ott is nemcsak hitelesnek látszani, de az is lenni.
De nem ment - mert nem elég az akarat. Társ is kell hozzá, aki mellett nem szerep a szerep.
Vissza az elejére
ukume
Bűbájos vadalma
Bűbájos vadalma

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 06, 2010 9:58 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ja, különben akik ismerik a gyerekeimet, ezt az egyet biztosan nem merik a fejemhez vágni, hogy katasztrófa lenne az életük.
Persze, csak az idő mutatja meg, hogy mi az, amit elszúrtam igazán velük, de attól, hogy nehezebb, lehet igazabb az életük.
Vissza az elejére
csutka
vadalma
vadalma

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 06, 2010 10:25 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Egy másik emberrel szemben az embernek nem csak pusztán igazat kell mondani, de közben empatikusnak is kell maradni.
Értsd: szelídnek, engedékenynek, türelmesnek, megbocsátónak (jó politikusnak) stb.

Én így írnám. Szerintem ez csak igy működik. Ha ez csak az egyikre kötelező, és a másikra nem, akkor felborul az egyensúly.

Én sem vagyok különb, de azért én tőletek eltérően Szeretem az -ellenségemet.

Az ellenséget lehet szeretni tiszta szívből?
Vagy ez a gyávaság, az alárenndeltség, az okos képmutatás mintapéldánya?

MV! Tényleg ez a gond, hogy ennyire eltérő dolgokat várunk el egymástól és önmagunktól?
Hogy különböző értékrend szerint mérjük a férfit és a nőt?
Nem egyformán kötelező emberenek, és jó embernek lenni? Vagy jó szülőnek lenni?
Nem egyformán kötelező az igazmondás, a megértés, az elfogadás, a szeretet?
Vissza az elejére
ukume
Bűbájos vadalma
Bűbájos vadalma

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 06, 2010 10:42 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Már megint azzal találom szemben magam, hogy a szavak csak az emberben nyernek értelmet. Mindenkinek szép kerek a világa, míg nem jön egy másik ember, akinek másképp kerek. (És nem téged akarlak bántani, Ilonkám! - senkit sem akarok bántani, csak ez tény: nem érthetjük egymást, legfeljebb sejteni kezdünk valamit a másik világából)

Mert igen, igen... Egyformán kötelező az igazmondás, a megértés, az elfogadás, a szeretet... Csakhogy a Favágó részéről egészen mást jelentettek ezek a szavak. Hiába mondott igazat - a lényeg mindig elveszett. Hiába értett meg - nem ismerhetett meg, mert nem volt hozzá "műszere". Hiába fogadott el, mert nem tudta ki vagyok. Hiába szeretett, mert csak birtokolni tudott.

Mellette sosem ismertem meg azt, amit Tündérbogyó mellett igen. Hogy igazat mondani szavak nélkül is lehet. Hogy megérteni csak odafigyelve lehet. Hogy elfogadni nem teher, hanem a legtermészetesebb dolog a világon. Hogy a szeretetben megnő az ember és nem összezsugorodik.
Mondhatunk bármit, érezhetünk bármit, de az élet igazolja, vagy sem, hogy valóban az volt-e, aminek hittük: igazmondás, megértés, elfogadás, szeretet.

Mert amikor ez működik, annak nyoma van a másik ember életében éppúgy, ahogy az enyémben is.

Szavak, szavak, szavak...
Nem érthetjük egymást, ha csak szabályokat jelentenek. A szavak mögött mindig ott az ember, aki értelmet ad mindennek.

Különben épp tegnap láttam egy filmet Keatsről... Vicces, hogy még ezen az oldalon is az a kérdés, hogy mi a "normális". Normális ember sosem keveredik az irodalom közelébe - ebben egyre biztosabb vagyok.
Vissza az elejére
csutka
vadalma
vadalma

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 06, 2010 11:03 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hé, emberek! János bá'!
Ki kivel és ki ki ellen? Smile

Ukume, a bejegyzesemben Mesebeli Vándornak válaszoltam, ill. mutattam be a saját meglátásomat.
De nem bántódtam meg, és remélem, hogy én sem bántottam senkit.
Ez valóban gond, mert az élő beszédben hangsúlyt kapnak a szavak, mimikával kötjük össze a közlendőnket, és ott van a testbeszéd is, ezért százszor könnyebb a megértés és megértetés, mint írásban.
Vissza az elejére
Mesebelivandor
Vadalmaszelidítő
Vadalmaszelidítő

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 06, 2010 1:36 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Na, Hahaha! Hát itt a bibi! Nem megfelelőek a kulcsszavak.Smile
Való igaz! Az komoly baj, ha az ember manipulatív, vagy úgy gondolkodik. Még nagyobb tragédia, ha ez ember úgy is él, és viselkedik. Akivel pedig így viselkednek, az könnyen úgy járhat egy idő után, mint a Star wars 3 c. filmben Anakin Skywalker. Észre sem veszi, és Darth Vader lesz belőle.

Nem csoda, hogy idegenkedtek ettől a könyvtől. Elvira, a szerző tényeket közöl benne a férfiakról. Olyan tényeket, amiknek a legtöbb nő nincs, és egy életen keresztül nem is lesz tudatában. Aki pedig hajlandó „lehajolni„ értük, és megérteni amiket ír, és felhasználni a vele járó tudást, arra várhat egy nőként élt boldogabb élet.

Idézem: de engem felháborított, ahogy a férfiakról beszélt.

Na látod, ez a baj! Hogy felháborít, hogy a férfiakról tényeket közöl. Tudom, hogy szeretnétek azt gondolni a férfiakról, hogy valójában görög félistenek, és csalódtok, ha kiderül, hogy nem azok, de még akkor is, ha nem mesebeli tündérbogyók.

A könyv nem attól szeretne megóvni benneteket, hogy alkalmasint úgy bánjatok a férfiakkal, mintha félistenek lennének, hanemcsak elsősorban attól, hogy úgy gondolkozzatok felőlük.
Aki helyesen játssza a SZEREPÉT, az egyáltalán nem tűnik úgy, mintha szerepet játszana. A könyv fő mondanivalójával valójában erről akar meggyőzni benneteket. Szó sincs benne tudatos manipulálásról. Ha így volna?
Ahogy mondani szokták: Kilógna a Lóláb!
A férfiak sem hülyék ám annyira, csak ha azok akarnak lenni, mert pl. jó nekik Smile

Itt van például ez a film: Jarrie Maguire
Az egyik kedvenc filmem.
Egy varázslatosan szép történet, rengeteg tanulsággal, és fontos mondanivalóval.
Éppen azért tűnik olyan megindítóan, és varászlatosan szépnek, mert a szereplőiről úgy tűnik, mintha ez lenne a természetes állapotuk, szerepük, és a valóságban is így viselkednének. Vagyis mintha nem „szerepet játszanának”.

Ez a varázslat lényeg! Az Öszinteség

A férfiak is ugyanezt várják tőletek! A favágók is éppúgy, mint a tündérbogyók. Természetesen visszafele is megvan ez az igény.
Éppen a miatt tűnik némelyik férfi Favágónak, némelyik Tündérbogyónak.
A könyv azt is írja, hogy csak rajtatok múlik, hogy a lehetőségekhez képeset kiből mit sikerül kihoznotok.
Hogy a női szerepekkel miképp sikerül AZONOSULNI. (nem lemásolni, utánozni!)

Pont a J.M az a film, amiben az van helyesen világosan ábrázolva, hogy miként lehet rosszul működtetni azt a nagyszerű elvet, amit a főhős az elején olyan szépen megfogalmazott.
Nem is sikerült neki egészen addíg, amíg jól nem csinálta.
(Őszinte nem mer lenni.)

Minden nőről hamar kiderül, ám, ha a könnyei csak álcák, és a segítségükkel el szeretne érni valamit. Vagyis ha valójában minden tekintetben manipulatívok.
Aki szeret, annak ilyesmire nincs szüksége. A z idealizált nőiességről, férfiak által alkotott fogalommal, szereppel sem is igazán fér össze.
Nem igazán hiszem, hogy bármi okosat, használhatót tudnék mondani olyasvalakinek, aki egy hibásan összerakott hajóban kelt útva. Ha szét akarná szedni, hogy megjavítsa, majdnem biztosan elsülyedne az egész.
Hogy újra felépítsen valami használhatót, az se egy könnyű dolog.

Egy másik filmben, My Fair Lady, pusztán azzal, hogy megtanítanak egy virágáruslányt szépen tisztán beszélni, egyúttal arra is felhívják a figyelmét, hogy a környezetében élő férfiak többségükben rögtön úgy bánnak vele, mintha hercegnő volna.
És mellesleg azzal is szembesítik, hogy mit kell akkor tennie, ha nem úgy jön össze a dolog. Egy nőnek, hogy hercenő maradjon, csak így van lehetősége megőrizni hercegnői (nemesi) mivoltát.

Az csak dramaturgiai szépséghibája a filmnek, hogy a virágáruslány már azelőtt is hercegnő volt, mielőtt a két férfi a szárnyai alá vette volna. Csak a szertartásokon vagyis a hiányukon múlott, ha ezt másoknak nem sikerült meglátniuk.
Talán mindenkinek a filmből nem jött le ez a mondanivaló.
Pedig azért elég jól volt ábrázolva.

Amit mondani szeretnék az csak annyi, hogy nagy ívben tenni kell arra, hogy mit mond a világ. Mint mondanak mások, mit mondanak a férfiak, akik alkalmatlanok egy hercegnő társaságára. Tenni kell arra, hogy milyen ostobaságokat mondanak a feministák, és mindenki más is, aki nem képes szeretni, és becsülni a párját.

Szeretni kell, nem pedig manipulatív módon szerepeket játszani. Ha sikerül, akkor menni fog a dolog.
Persze szeretni is meg kell tanulni! És az is, hogy hogyan kell ezt csinálni. Ahogyan meg kell tanulni figyelmesnek is lenni stb.
Az, ha egy nő képes mindenkivel Hercegnőként viselkedni, még nem jelenti azt hogy mindenkivel egyformán kell viselkedjen. Elsősorban az minősít egy hercegnőt, hogy ki az akivel egy táncra még szívesen kapható, és ki az, akit hajlandó társául is fogadni. Egy nő döntése idealizált esetben csak ilyesmikre szorítkozik. Már így is van számtalan lehetősége kiemelkedni a szürke tömegből a nélkül, hogy varázslatosságából egy szemernyit elveszítene.

Én így láttam, így gondolom.

Ja, majd elfelejtettem! És, aki jól csinálja, az tényleg igen ritkán fordul az irodalomhoz. Az nem annyira ír az életről, hanem inkább éli az életet.
Vélem, hogy a feleségemet ezért nem sikerült még tollra fakasztani.
Elnézően nézi, ahogy itt görcsölök néha.
Gondolom, - ez azt jelenti, hogy jól játssza a SZEREPÉT.
Engem boldoggá tesz vele. Az biztos! Smile

….............................................................................
idézet:
Vajon hogyan fejlődhet valaki a szerepben, ha ő maga nem fejlődik sehova?

A szerepben is lehet fejlődni. Ami az anyaszerepet, és feleségszerepet illeti, ezt legalábbis határozottan látom a páromon.
…................................................................................

Csutka írta:
A dolgok vicces oldala meg az, hogy a nők hiába olvassák el az ilyen könyveket, hiába sajátítsák el hibátlanul a női szerepet, mert egyedül nem lehet játszani, nincs darab, nincs, aki a replikákat mondja.
És monodráma lesz a női szerepből.

Én nem viccesnek látom, hanem tragikusnak, és tényleg igaz, hogy leginkább monodrámához hasonlít. Persze csak akkor, ha rendszeresen nem várják meg a replikákat.
….............................................................................

Ukume írta:
Én nem hiszem, hogy ezt tanulni lehetne.

Persze a legkönnyebb fiatal korban, és akkor, ha valaki tanulni akar.
Megrögzött feministiknák magam sem ajánlom. A tanulás előfeltétele, hogy aki tanulni akarja, hogy hogyan kell bánni a férfiakkal, az szeresse a férfiakat Smile
Az ellenségeket! Smile (hogy a feministák is értsék, hogy kiről beszélek Smile )
…...............................................................................
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése FElhasználó weblapjának megtekintése
ukume
Bűbájos vadalma
Bűbájos vadalma

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 06, 2010 5:49 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Vándor!

Ez igazán csudijó, hogy a feleséged érti Lux Elvirát, és úgy szeret, hogy a szerep nem manipuláció számára, stb, stb, stb...
Csak azt nem értem, akkor miért lógsz folyton itt? Miért nem neki szánod az időd, amit velünk töltesz? És miért osztod másnak az észt, hiszen aki boldog, az örül, mint majom a farkának, hogy ebben a kiváltságban része van. Aki igazán boldog, az pontosan tudja azt is, hogy valamiképp neki olyasmiben van része, amiben másnak nem lehet, és nem keni oda mások orra alá, hogy figyelj! Boldognak lenni egyszerű, csak te nem jól csinálod. Mert aki igazán boldog az tudja, hogy valamiképp az istenek kegyeltje, mert az emberi akarat ehhez nem elég.

Ha lennél olyan kedves és megosztanád az életed, a vívódásaid, én is biztosan el tudnám mondani neked, hogy milyen szánalmas vagy, ahogy vívódsz és küzdesz - mert hiszen mind azok vagyunk. De nem! Te nem árulsz el semmit magadról. Ott guggolsz tündérruhás kislányként és az őszinteségről papolsz, és azt hiszed, tiéd ez a remek szerep, hogy eljátszd itt a mindent tudót.

Hát, kapd be!
Az írás nem egyéb, mint egy történet.
Ne gondold, hogy szükségem van a zseniális tanácsaidra! Azért írok, hogy hátha valakinek segít - mert olvasni ugyebár nem kötelező!
De baromira nem érdekel a hülye véleményed, amelyben a férfiak tények, a nők meg béna segfejek, akik nem értik a tényeket.
És mi van, ha a nők is tények? És a férfiak segfejek, akik nem értik a nőket?

Persze, ez hülyeség! Hiszen mind emberek vagyunk - de te ezt nem értheted.
Vissza az elejére
csutka
vadalma
vadalma

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 06, 2010 10:16 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ukume!
Mi van ezzel a mai nappal, hogy sorra mind elbeszélünk egymás mellett?
Valahogy jobban figyelünk arra, hogy mit akarunk mondani, mint, hogy mit ír a másik, és azt próbálnánk megérteni.
Nem értettem, és most sem értem, hogy mire írod azt, hogy nem engem akarsz bántani, mert nem is láttam semmi olyant, hogy írtál volna, ami a számomra bántó lehetne.
És azt sem értettem meg elsőre, hogy miért húzott fel ennyire MV válasza, mert annyira a magam válaszaira és kérdéseire figyeltem, hogy csak azt a halovány sovinizmusát tudtam hirtelenjében a szemére vetni, hogy ha egy nő okosan éli az életét, akkor nem kényszerül rá az irodalomra.
Aztán elolvastam még egyszer, és még egyszer...
Most már nem merem ide írni, hogy értem, vagy hogy értelek, hogy ismét ne vágd a fejemhez, hogy nem érthetem meg.
Mert persze, hogy nem érthetem, azt amit magam is nem éltem át, vagy legalább valami nagyon hasonlót.
Illetve dehogy is nem érthetem, ha rendesen belegondolok, mert érteni szeretném, érteni akarlak, mert másképpen nem sokra megyünk a sorra előadott kerek történeteinkkel.
Az jutott eszembe, hogy mi ketten olyanok vagyunk, mint egy daltonista festménypár: a kép, az ábra ugyanaz, csak a színek másak, ami az egyiken zöld, az a másikon piros, és fordítva. Smile
Ezért van az, hogy néha félszavakból is értjük egymást, máskor meg teljesen ellenkezünk.
De hát ez az érdekes az egészben, és ez lenne egy hozzánk illő feladat, hogy addig nem hagyjuk magunkat, amíg nem értjük tisztán, hogy miről is mesélünk, amíg nem értjük meg teljesen a másik álláspontját.
Mert tanulni akarok tőled, és remélem, hogy te is találsz valamit, amit tőlem akarsz megtanulni.
Ölellek, Ilonka
Vissza az elejére
Mesebelivandor
Vadalmaszelidítő
Vadalmaszelidítő

HozzászólásElküldve: Kedd Júl 06, 2010 11:53 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ukume írta:
Kedves Vándor!

Ez igazán csudijó, hogy a feleséged érti Lux Elvirát, és úgy szeret, hogy a szerep nem manipuláció a számára, stb, stb, stb...
Csak azt nem értem, akkor miért lógsz folyton itt? Miért nem neki szánod az időd, amit velünk töltesz? És miért osztod másnak az észt, hiszen aki boldog, az örül, mint majom a farkának, hogy ebben a kiváltságban része van. Aki igazán boldog, az pontosan tudja azt is, hogy valamiképp neki olyasmiben van része, amiben másnak nem lehet, és nem keni oda mások orra alá, hogy figyelj! Boldognak lenni egyszerű, csak te nem jól csinálod. Mert aki igazán boldog az tudja, hogy valamiképp az istenek kegyeltje, mert az emberi akarat ehhez nem elég.

Ha lennél olyan kedves és megosztanád az életed, a vívódásaid, én is biztosan el tudnám mondani neked, hogy milyen szánalmas vagy, ahogy vívódsz és küzdesz - mert hiszen mind azok vagyunk. De nem! Te nem árulsz el semmit magadról. Ott guggolsz tündérruhás kislányként és az őszinteségről papolsz, és azt hiszed, tiéd ez a remek szerep, hogy eljátszd itt a mindent tudót.

Hát, kapd be!
Az írás nem egyéb, mint egy történet.
Ne gondold, hogy szükségem van a zseniális tanácsaidra! Azért írok, hogy hátha valakinek segít - mert olvasni ugyebár nem kötelező!
De baromira nem érdekel a hülye véleményed, amelyben a férfiak tények, a nők meg béna segfejek, akik nem értik a tényeket.
És mi van, ha a nők is tények? És a férfiak segfejek, akik nem értik a nőket?

Persze, ez hülyeség! Hiszen mind emberek vagyunk - de te ezt nem értheted.

hmm! Tényleg elbeszéltünk egymás mellet!
Olyat nem mondtam, hogy a feleségem érti Lux Elvirát.
Nem olvassa, és szerintem régebben sem olvasta. Hogy honnan szerezte meg a könyvben írt tudás nagy részét, arról sincs fogalmam, de tény, hogy elég jól alkalmazza a benne leírtakat.
Ha ötletelni kellene, akkor arra szavaznék, hogy hozzám hasonlóan a tapasztalatokat a múltbéli kapcsolataiból szerezte.

Nem gondolom, hogy bárkinek szüksége volna a zseniális tanácsaimra. Sem Lux Elviráéra sincs szükség. Egyikünk sem ezért írta azt, amit írt, mert valakit meg szeretne változtatni, vagy szeretne erőszakkal befolyásolni. Az irások azért születtek szerintem, mert úgy véljük, hogy igazak, és esetleg segítenek azokon, akik hajlandók őket megszívlelni.

Viszont olvasom a sok sok ..........írást itt, és a fullon is, és felötlött bennem hogy: hátha nem is érzi magát jól a sok világtalan attól, hogy vakok vezetik őket?

Ezért bátorkodtam írni, amiket írtam. Ha ez baj, akkor
igérem most fordult elő utoljára!

Igazad van! Nem is értem miért vagyok itt, amikor azokkal is lehetnék, akik számítanak nekem valamit.

Tényleg , kinek kell mégegy tanulságos történet a hármaskötélről, mikor olyan jól lehet mulatni a meg nem értett feministák ostobaságain, baklövésein, téveszméin. Smile ?

Az utolsó két bekezdést már meg sem próbálom megérteni, ezért inkább nem is válaszolok rá!

Legyen minden fenség, észak fok, titok, idegenség !

Minden jót!
Vissza az elejére
ukume
Bűbájos vadalma
Bűbájos vadalma

HozzászólásElküldve: Szerd Júl 07, 2010 8:44 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az írásról én azt gondolom (habár persze, ebben a fórumos keretben elég vitatható, hogy mit nevezünk írásnak és mit beszélgetésnek), de összességében azt gondolom, hogy ha valaki ír, akkor elsősorban adni akar a történetével és nem egy pszichológust akar magának megspórolni.

Nagyon egyszerű kielemezni azt, aki megmutatja magát! De hogyan lehet úgy írni, ha az ember közben rejtve marad? És mégis! Az olvasó dolga nem az kellene legyen, hogy az embert elemezze, hanem hogy az írásból profitáljon valamit magának, ha meg nem, akkor jobb ha nem is olvas.
Persze, aki kiáll a színpadra az ne csodálkozzon. Csak valahogy nagyon felemás ez a "megmérettetés"! Én mesélek, a hallgató pedig osztja az észt.
Hát, ettől nincs semmi könnyebb!

A történet, bármennyire áttetszőnek is tűnhet, mégsem több, mint egy történet egy darabkája. Ezer apró részlet hiányzik belőle, amit csak én ismerhetek, mert ha akarnám se tudnám leírni minden egyes gondolatomat, érzésemet. Így hát csak én tudhatom, hogy mit miért teszek, és csakis magamon ítélkezhetek, hogy jól, vagy rosszul döntöttem.
De itt legritkább esetben ítélkezik magán valaki - pedig az egyetlen, amihez az embernek joga van: hogy maga felett ítélkezzen.

Azt mondja Vándor "hogy nagy ívben tenni kell arra, hogy mit mond a világ. Mit mondanak mások..." Közben mégis folyton az az érzésem van, ha olvasom, hogy amit ő mond, az követendő etalon, mert számára az.
Nagyon dícséretes, ha valaki tudja, mihez tartsa magát (feltéve, hogy nő, mert ugyebár a férfiak kötelességéről egy szó sem esett).
És az a fölényesség is nagyon zavar, ami átjön a sorok között:
"Tényleg , kinek kell mégegy tanulságos történet a hármaskötélről, mikor olyan jól lehet mulatni a meg nem értett feministák ostobaságain, baklövésein, téveszméin?"

Ilonkám! Amit írtam, az csak úgy kijött belőlem. Azért írtam, hogy nem téged akarlak bántani, mert nem neked, hanem a gondolatnak szólt az a néhány sor, amit a megértésről, elfogadásról, stb-ről írtam. Mert tényleg sokat kínlódok mostanában azzal, hogy miképp fejezzem ki magam. Hogy egy-egy szó mennyire mást jelent az egyik emberrel kapcsolatban és mennyire más a másikkal kapcsolatban.

Hiába van leírva abban a Nagy Könyvben, hogy mi a szeretet, ez csak akkor nyer értelmet, mikor valaki ezt megtapasztalja. Ha valaki átéli, hogy a türelem nem az, hogy megvárom, amíg megteszed, amit én akarok. De egyik ember így használja a szót, a másik úgy, és csodálkoznak, hogy nem értik egymást. Mert a szavak itt vannak a lelkünk nagy rendszerében. Emlékek, érzések, gondolatok fűződnek hozzájuk.

Épp ezért: talán önmagában nincs is értelme ezeknek a szavaknak, csak összességében. A türelem csak az elfogadásban nyer értelmet, az elfogadás a megértésben, a szeretet pedig abban az élményben, amikor megtaláljuk önmagunkat.

Megérteni azt hiszem, nem a szavakból lehet egymást! Jól, csak a szívével ért az ember. Smile
Vissza az elejére
ukume
Bűbájos vadalma
Bűbájos vadalma

HozzászólásElküldve: Vas Aug 29, 2010 6:55 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha-ha Smile
Ez mégis csak az én oldalam! Ha nem vagyok - nincs.
Van azért ebben valami jó érzés... Laughing Laughing Laughing

Sok minden történt velem a nyáron.
Pl hazaköltöztem a padlásszobácskámból a héttoronyba.
Na, nem azért, hogy boldogan éljek, míg meg nem halok, hanem mert eluralkodott rajtam a felelősségérzet, na meg azt hittem, így megszabadulok Tündérbogyótól.
Ez utóbbi óriási balgaságnak tűnt.
Most épp arról igyekszem meggyőzni magam, hogy biztosan nem véletlenül vagyok már megint itt, ahol utálok lenni.
Bizonyára feladatom van, amit meg kell oldanom, de most épp baromira nem fűlik hozzá a fogam.
Hiányzik a magány, a csend, a nyugalom - a galambjaim... és persze Tündérbogyó.
De ami elmúlt, elmúlt.

Vajon miért olyan jó filmen látni, mikor valaki ebbe az egyszerű dologba mégsem akar beletörődni?
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Egyéb Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
9 / 9 oldal

Ugrás:   
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban